Scroll Top

Meer dan een eeuw gelden, in 1919, begon het voor Foto Verschoore. Op de fiets werd er door Zeeland rondgereden om mooie plaatjes te schieten. Later kwamen er winkels bij met fotostudio’s. Foto Verschoore werd een begrip in Zeeland. In 1959 was het de beurt aan Vlissingen om kennis te maken met Foto Verschoore. Jos en Fee openden hun bedrijf in de Badhuisstraat. Jaren later hadden ze een primeur. De 1 uur fotoservice werd in Zeeland geïntroduceerd. Inmiddels hadden hun zoon Ad en zijn vrouw Joke een tweede vestiging in Vlissingen geopend. Beide zaken draaiden goed, er was echter één uitdaging. De meeste fotorolletjes werden in de st Jacobstraat ingeleverd, maar de machine voor de verwerking van de rolletjes stond in de Badhuisstraat. Deze moesten dus snel heen en weer gebracht worden. De oplossing kwam in 1992 toen beide vestigingen werden samengevoegd in het huidige pand aan de Walstraat.

Jaren later hadden ze een primeur. De 1 uur fotoservice werd in Zeeland geïntroduceerd.

In de jaren die volgden waren er veel grote veranderingen en gebeurtenissen. Zo was er onder andere de komst van de mobiele telefoon, de digitale camera, de verkoop via internet, de intrede van de Euro en nog veel meer. Bij elke verandering moest er aangepast worden door Foto Verschoore. Door de jaren heen had de verkoop veel terrein gewonnen ten opzichten van het foto’s maken. Echter werd door de komst van de onlineshops de prijs voor de consument steeds bepalender. Omdat de laagste prijs ten koste gaat van de service, wilden wij niet meedoen aan deze prijzenoorlog en bleven wij ons focussen op service en advies. Het was inmiddels ook weer tijd voor verandering. Flits&Fun kinderfotografie werd een nieuw onderdeel van Foto Verschoore XL. Kinderen tot 12 jaar konden in een speciale kinderstudio worden gefotografeerd. Later is Flits&Fun uitgebreid met schoolfotografie op kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Inmiddels  worden elk jaar meer dan 12.000 kinderen door ons geportretteerd.

Foto Verschoore wordt inmiddels geleid door Dennis en Christa. Dennis is het gezicht van de winkel en Christa zorgt voor het reilen en zeilen achter de schermen. Om alle ballen hoog te houden worden zij ondersteund door een vast team enthousiaste collega’s. Alle collega’s hebben weer hun eigen stukje winkel waar zij verantwoordelijk voor zijn. Samen zorgen zij voor het voor optimale service en advies op maat. De lijst met activiteiten en producten waarmee we u kunnen helpen blijft maar groeien. De belangrijkste activiteiten, producten en merken vindt u op onze site, maar de lijst is veel langer. Neem dus gerust contact met ons op als u niet op de site kan vinden wat u zoekt.

Wij hopen u snel in onze winkel te mogen ontvangen.
Team Foto Verschoore XL